تفاوت بین کورل و فتوشاپ :
نرم افزار کورل دراو جزو دسته نرم افزارهای گرافیکی برداری (وکتور) هستند و فتوشاپ نرم افزار بر پایه بیت مپ هست از نرم افزار ادوبی فتوشاپ برای موارد زیر استفاده می شود:
۱- نقاشی دیجیتالی
۲- عکاسی ( ویرایش عکس، رتوش و … )
۳- طراحی گرافیک
۴- انمیشین و فیلم
۵- تصویر سازی
کورل دراو (يا نرم افزارهای وکتور )یک قابلیت ویژه نسبت به نرم افزار فتوشاپ دارند و آن چاپ با کیفیت تصاویر وکتور در بزرگترین سایز ممکن می باشد تصویر وکتور چیست ؟ تصویر وکتوری تصویری است که از خطوط و رنگها ساخته شده و عکاسی از آن صورت نگرفته است.
کار آیی نرم افزار کرل دراو هم مانند نرم افزار ایلاستراتور(نرم افزار ایلاستراتور یکی از زیر مجموعه های نرم افزارهای شرکت ادوبی می باشد. از این نرم افزار بیشتر برای تصویر سازی، طراحی لوگو، طراحی کاراکتر و … و در کل، ساخت تصاویر وکتور استفاده می شود) است. اما در اینجا می خواهیم بدانیم که کدامیک از این دو نرم افزار حرفه ای تر هستند. شاید بتوان گفت در ایران حدود ۹۰ درصد افراد از کرل دراو استفاده می کنند در حالی که در خارج از کشور این قضیه عکس این موضوع است.
مزایای کورل Corel Draw
كورل چيست؟
شرکت کورل یکی از بزرگترین شرکتهایی است که در زمینه ایجاد برنامه های گرافیکی فعالیت دارد. اگر برنامه های این شرکت و شرکت های Adobe و Macromedia را در کنار هم قرار دهیم بیش از ۷۵ درصد سهم گرافیک دو بعدی و نشر رومیزی (Desktop publishing) را بر دوش می کشند.
مهمترین و مشهورترین تولید این شرکت کورل دراو (Corel draw) می باشد.Corel Ventura برای ترکیب متن و گرافیک و تولید نشریات و بروشور و… استفاده می شود و Corel Websit Builder که برای ایجاد صفحات وب به کار می رود.
برنامه های هم خانواده کورل عبارتند از:
•کورل فتوپینت (Corel photopaint)
•کورل راوه (Corel R.A.V.E)
•کورل تریس(Corel Trace)
به جرات مي توان گفته كه کورل (کرل) دراو قویترین برنامه طراحی برداری و تصویر سازی است.
همانطور که می دانید تصاویر در کامپیوتر به دو نوع پیکسلی و برداری تقسیم می شوند، تصاویر پیکسلی معمولاً حجم بالایی دارند و با زوم کردن هم از کیفیت آنها کاسته میشود ولی تصاویر برداری حجم کمی دارند و هر چقدر هم آنها را بزرگ کنید از کیفیت آنها کاسته نمی شود.
فتوشاپ در زمینه تصاویر پیکسلی و کورل در زمینه تصاویر برداری حرف اول را می زنند.
توانایی های کورل :
کورل به خاطر داشتن توانایی های گسترده و متنوع تا به حال مورد استفاده افراد زیادی برای حرفه های گوناگون قرار گرفته است. اولین موردی که درباره کورل باید بدانید این مسئله است که اصول کار کورل بر مبنای بردار(vector)می باشد. موضوعات (objects)در کورل بر مبنای خط و نقطه (گره node)طراحی می شوند که در نتیجه اندازه و ابعاد در این مدل مهم نیست! یعنی در طرحهای برداری resolution معنی ندارد. و هر چقدر مایل باشید می توانید اندازه طرح را بدون تغییر کیفیت زیاد کنید.
البته resolution در بعضی تنظیمات و effest ها استفاده می شود که باز مربوط به عکس است. کورل از نظر طراحی به خاطر دقت بالا بسیار مناسب است و طراحی شکلها و نقشه های پیچیده در کورل به خاطر داشتن ابزار کاربردی و متنوع به سادگی انجام می شود.
برخي از موارد استفاده و بازار كار كورل :
از کورل در بازار کار زیاد استفاده می شود که چند نمونه را برای شما ذکر می کنم:
– برای طراحی و آماده سازی نوشته و آرم های مختلف
– برای برش با دستگاه کاتر پلاتر که اکثراً مورد مصرف شرکت های تبلیغاتی و تابلوسازی و برش شبرنگ می باشد.
– برای طراحی پوستر و کاتالوگ و کارت ویزیت و… در امور چاپی دیگر استفاده می شود.
– استفاده از template ها و صفحات آماده برای طراحی مجله ها و روزنامه ها.
– برای طراحی صفحات وب.(که البته به شکل محدود و در کنار دیگر برنامه ها مثل flash و…)
– برای طراحی پارچه در کارخانجات چاپ پارچه. و….
از لحاظ امور چاپ کورل یک ویژگی بسیار مهم دارد که آن هم به خاطر برداری بودن آن است. به این معنی که نوشته ها و آرمها در چاپ بسیار دقیق و تمیز بوده و در اصطلاح رنجه ندارد و لبه نوشته ها پله پله نمی شود که برای رسیدن به این منظور در برنامه ای مثل photoshop باید اندازه و resolution بسیار زیاد باشد که خود مشکلاتی دارد.
موارد استفاده کورل به اینها محدود نمی شود و هر کس به تناسب نیازهایش می تواند از کورل استفاده کند. اساس این برنامه گرافیکی بر فرمولهای ریاضی قرار داده شده است. یعنی همه اشکال در این برنامه به صورت بردار می باشند. این مطلب باعث ایجاد دو حسن شده:
۱- به این ترتیب کیفیت تصاویر ساخته شده با این برنامه بسیار افزایش می یابد.
شما هر چه قدر این تصاویر را بزرگ و کوچک کنید، هیچ تأثیری بر کیفیت تصویر نخواهد داشت. یا هر چه قدر زوم (zoom) کنید هرگز به پیکسل نمی رسید.
۲- این قابلیت باعث شده تا فایلهای اصلی کورل دراو بسیار کم حجم باشند.
به طوری که بسیار سخت پیش می آید که از ۲۰۰ kb حجم بیشتری داشته باشد. (البته اگر فایلهای پیکسلی توی اون فایل پر نکرده باشید.)
در مقایسه بین کورل دراو و Adobe Illustrator به عنوان دو رقیب در عرصه گرافیک برداری البته به همراه فری هند، مسلماً کورل دراو پیروز خواهد شد. اما محیط Illustrator شباهت بسیار زیادی با فتوشاپ دارد. فقط دستورها وابزار تفاوت کرده است. خوب این نوع محیط برای کارهای برداری با توجه به قابلیت تغییر اندازه بسیار زیاد این نوع از کارها اصلاً مناسب نیست. و البته در نوع دستورها ابزارها و… هم باز کورل برتری دارد. اما در کل توصیه ما به شما این است که برای طراحی های کوچک که جاپی نیستند از فتوشاپ استفاده کنید و برای طراحیهای بزرگ و چاپی از نرم افزرا کورل استفاده کنید و در طراحی وب سایت هم چون چیزی چاپ نمیشود و بیشتر تصاویر کاربرد دارند بهتر است از فتوشاپ استفاده کنید.
یک نکته :
رنگ کردن خطوط باز در کورل و دیگر آموزشها در مورد برنامه قدرت مند کورل : تمامی ما می دانیم که برای رنگ کردن اشکال در کورل این اشکال باید کاملا بسته باشند اما بستن تمامی اشکال در طراحی وقت گیر است برای همین من راه بهتر را به شما معرفی می کنم که با انجام این مراحل می توانید به راحتی خطوط باز را توی کرل رنگ کنید
tool>options>Document>General>Fill open Curve