طراحی گرافیکی بهم پیوستگی قدرت خَلاقیت و فهم هفت عنصر فضا، متن، رنگ، خط، سایز و تبلورش در شکل و تصویر است.
بسیار از افراد تحصیلات آکادمیک تا درجات بالا را در این رشته میگذرانند اما نمیتوانند در بازار کار موفق باشند زیرا در این رشته نمونه کارهای فرد در الویت خواهد بود، چرا که نمایانگر مهارتها و پتانسیلهای بالقوه گرافیست است و رزومه تحصیلی فرد در الویت بعدی قرار میگیرد.
چه مهارتهایی برای کار به عنوان یک گرافیست باید داشته باشید؟
امروزه در کنار مهارتهای فنی در یک حوزه، باید مهارتهای ارتباطی خوبی هم داشته باشید تا بتوانید فرد موفقی در کار خودتان باشید. در زیر مهارتهای فنی و ارتباطی که برای پذیرفته شدن توسط بازارکار نیاز دارید را برشمردهایم.
-
مهارتهای ارتباطی قوی
گرافیستها درباره متون و عکسها با یک دیگر صحبت میکنند تا به اتفاق نظر برسند، بنابراین داشتن مهارتهای ارتباطی در این حرفه بسیار مهم است. هر چند، ارتباطات در طراحی گرافیک میتواند در مسائل و بخشهای دیگر هم حائز اهمیت باشد.
همچنین طراحان باید بتوانند با کارفرما از طریق تلفن، ایمیل و یا حتی اسکایپ در ارتباط باشند. به علاوه، توجه به خواستههای کارفرمایان و تعامل با آنها برای داشتن خروجی مطابق سلیقه آنها بسیار مهم است.
مهارتهای ارتباطی که یک گرافیست باید داشته باشد را در زیر به صورت موردی آوردهایم:
- مشورت و همفکری
- تفسیر کارهای هنری برای عموم مردم
- درک خواستههای هنری مشتریان
- ارتباطات میانفردی
- گوش سپردن فعال و مؤثر
- پذیرفتن انتقادهای سازنده در حیطه کارهای هنری
- ارتباط کلامی
- ارتباط نوشتاری
-
خلاقیت
طراحان گرافیکی باید خلاقیت بالایی داشته باشند. آنها باید ایدههای خود را در زمینههایی چون متن و عکس، به صورت خلاقانه بیان کنند و راهحلهایی کارآمد را برای کارفرمایان شرح دهند.برای مثال، آنها باید بتوانند از طریق طراحی وبسایت و یا طراحی عکس، فروش محصولات را بیشتر کنند. موارد زیر به خلاقیت کار یک طراح گرافیک و منحصربفرد بودن پروژه او کمک میکند:
- زیبایی شناسی
- دقت در جزئیات
- توازن هنروری با جذب مخاطب
- قدرت فهم و ادراک
- ارائه بصری ایدهها
- داشتن تفکرات سازنده و خلاق
- آشنایی با تکنولوژیهای روز حوزه گرافیک
در وهله اول، طراحان باید با نرمافزارهایی مانند Quark، InDesign، Adobe مسلط باشند. این نرمافزارها در بسیاری از شرکتها برای چاپهای دیجیتال استفاده میشوند همچنین، اگر طرحهای گرافیکی برای ارتقای وبسایتی باشد، داشتن دانش “طراحی سایت” ضروری است.
طراحان گرافیکی باید با برنامه نویسی سایت با HTML و CSS آشنا باشند و برای طراحی محتوای سایت به نرمافزارهایی مانند وردپرس تسلط داشته باشند.
برای طراحی دیجیتال، باید دانش کار با نرم افزارهای زیر را متناسب با نیاز خود بدست آورند:
- Adobe Acrobat
- Adobe Creative Suite
- Adobe Flash
- Adobe Illustrator
- Adobe InDesign
- Adobe Photoshop
- Dreamweaver
- CSS
- HTML
- Quark
-
مدیریت زمان
گرافیستها معمولا در حال مدیریت چند پروژه بطور موازی در یک زمان هستند. به همین علت ، گرافیستها باید مهارتشان را در زمینه مدیریت زمان بالا ببرند. لذا توانایی مدیریت و رسیدگی به پروژهها در مهلت تعیین شده ضروری است.
-
تایـپـوگرافی (حروف نگاری)
گرافیستها باید با تایپوگرافی یا حروف نگاری که هنر چیدمان حروف و کلمات برای رسیدن به یک زبان تصویری تاثیر گذار است، آشنا باشند. هنر نوشتن کلمات و متون بصورت کوتاه بطوریکه بار معنایی بالایی داشته باشد و مفهوم را به سادگی انتقال دهد، بسیار مهم است.
- سایر مهارتهای مورد نیاز یک گرافیست:
- دقت
- مهارت تحلیلگری
- به گارگیری منابع دیجیتال برای پذیرش پروژهها
- رنگشناسی
- تئوری رنگها
- ترکیب بندی
- خلق طرحهای متفاوت برای اشکال سه بعدی
- اینفو گرافیک
- چاپ دیجیتال
- برآورد هزینه
- تصویر سازی
- ابتکار و نوآوری
- طراحی تبلیغاتی
- بحث و گفتوگو
- شبکه سازی
- صبر
- عکاسی
- ارائه شفاهی
- برنامه ریزی
- تفکر سیستمی
- کار گروهی
چگونه مهارتهای خود را در زمینه طراحی گرافیکی هنگام مصاحبه و در رزومه به نمایش بگذارید؟
همانطور میدانید وقتی شما رزومه خود را برای شرکت و یا کارفرمایی میفرستید، برای آنکه توجه آنها را جلب کنید تنها چند دقیقه وقت دارید. مرحله بعد نوبت مصاحبه است که برای هر دو مرحله باید تمام تلاش خود را بکار گیرید.
-
مهارتهایتان را ضمیمه رزومه کاری خود کنید:
هر چه مهارتهای شما به معیارهای کارفرما نزدیک باشد، شانس گرفتن پروژه برای شما بیشتر میشود. برای چنین کاری (طراحی گرافیک)، مهارتهای نرم همچون خلاقیت و مهارت های فنی مانند تسلط به نرمافزارهای طراحی گرافیکی، بسیار مهم است. اگر هم دانشجو هستید و یا به تازگی فارغ تحصیل شدهاید، نمونه کارهای خود را در طی تحصیل، کارآموزی و یا حتی در دوره کاری ارتقاء دهید.
گرافیستها معمولاً رزومه کاری خود را از طریق استفاده از نرمافزارهای گرافیکی میسازند و مسلماً، استفاده از فونتها و گرافیکهای زیبا در جهت به نمایش گذاشتن مهارتهای خود، ایده خوبی میتواند باشد اما توجه داشته باشید که اطلاعات شما میباست دقیق و روشن بیان شود.
-
مهارتهایتان را با ذکر مثال در رزومه خود بیاورید :
در رزومه خود میتوانید توانایی های خود را به همراه مثال در دورهای که این تواناییها را در کار بدست آوردهاید شرح دهید. به خاطر داشته باشید، بسیاری از کارفرماها از شما میخواهند در کنار رزومه تحصیلیتان، تعدادی از طراحیها و نمونه کارهای خود را ارائه دهید.
-
مهارت کلامی هنگام مصاحبه :
کارفرمایان معمولا در ارتباط با گرافیستها، خصوصاً برای درک اهداف پروژه دچار مشکل میشوند. به همین خاطر، سعی کنید، مهارتهای کلامی خود را برای برقراری ارتباط بهتر با کارفرمایان ارتقا دهید. کارفرما میزان توانایی شما را در برقراری ارتباط و حل مسائل در زمینههای مختلفی چون برنامهریزی، تحویل پروژه در زمان مقرر و همچنین ارتباطات بین فردی مورد ارزیابی قرار میدهد سپس شما را برای کار انتخاب میکند.