نکاتی در مورد طراحی فوتر

نکاتی در مورد  طراحی فوتر

یکی از بهترین راه ها برای ترغیب کردن بازدید کننده هایی که در حال تمام کردن محتوای یک صفحه از سایت شما هستند و در فکر گام بعدی وب گردی خود می باشند قرار دادن نقشه سایت در فوتر است.

 

ارائه لینک تمامی محتویات سایت بصورت مختصر و سازمان یافته یک راه حل عالی برای علاقه مند نگه داشتن بازدید کننده برای ادامه جستجو در سایت شماست و مسلما جایی بهتر از فوتر برای اینکار وجود ندارد. بازدید کننده گان مختلف دوست دارند محتوای متفاوتی هم ببینند پس وجود نقشه سایت با لینکهای مختلف میتواند نظر خیلی از آنها را به خود جلب کند و همین امر باعث بالا رفتن تعداد دفعات بازدید سایت شما به ازای صفحات بازدید شده هر کاربر می شود.

Sitemap Footer ها همچنین میتوانند فرصتی باشند برای پرداختن بیشتر به طراحی سایر بخشهای سایت، بدین صورت که اگر محتویات فوتر شما دارای یک ساختار منسجم با جزئیات کامل از کل وب سایت باشد شما دیگر میتوانید بقیه بخشهای وب سایت خود را با دانستن اینکه کل ساختار سایت شما بصورت کاملا شفاف در پایین هر یک از صفحات موجود است خیلی خلاقانه تر از قبل طراحی کنید.

۲- اطلاعات تماس

داشتن بخش اطلاعات تماس در فوتر امروزه یک روش محبوب برای گرفتن یک نتیجه خوب است

حذف کردن لینک اطلاعات تماس می تواند برای افرادی که به دنبال راهی برای ارتباط با شما هستند بسیار ناخوشایند باشد. همچنین لینکی که براحتی نتوان آن را در صفحه پیدا کرد میتواند بازدید کننده را از ادامه کار نا امید کند ،پس باید هر فرصتی را برای بازدید کننده ،برای ارتباط با خود فراهم کنید.

سعی کنید اطلاعات تماس خود را بصورت کامل و شفاف ارئه کنید همچنین اگر از خدمات پستی برای ارائه محصولات در سایت استفاده میکنید حتما آدرس و کد پستی محل خود را نیز قید کنید.

۳- لینک های مهم

هدر شما می تواند موضوعات را به دسته بندی های گوناگون تقسیم کرده باشد ولی شما می توانید در فوتر خود یکسری از لینکهای منتخب و مهم خود را نیز بگذارید.

وقتی یک کاربر به قسمتهای پایین یک صفحه می رسد ممکن است تصمیم به بیرون رفتن از سایت شما را بگیرد ولی اگر شما در فوتر چیز بخصوصی برای ترغیب او مثل لینک یک مقاله جالب یا یک خبر جدید یا … داشته باشید فوتر یکبار دیگر می تواند به عنوان آخرین تلاش برای جلب توجه کاربر به شما سرویس بدهد. بر خلاف نقشه سایت در این روش لینک تمام صفحات موجود به کاربر ارائه نمی شود بلکه فقط چند گزینه منتخب برای جلب توجه بیشتر به او پیشنهاد میشود.

 

نگاهی به آمارهای ترافیکی سایت بصورت عینی میتواند به شما بگوید که کدامیک از این لینکها واقعا جذاب و پر کشش بوده ، اگر شما آنها را با لینکهای غیر محبوب جایگزین کنید میتوانید اصطلاحا کلیک خور آن لینکها را بصورت کاملا محسوس بالا ببرید و همچنین پس از چند بار تکرار و بررسی میتوانید یک فوتر بسیار موثرتر از قبل داشته باشید.

۴- سازماندهی لینکها

اگر شما تعداد زیادی لینک در فوتر خود قرار داده اید یقینا مدل Sitemap را برای خود انتخاب کرده اید

بهترین کار این است که آنها را به بخشهای مربوط به هم و هر بخش را در یک ستون قرار دهید ،بعنوان مثال اگر شما یک لینک اخبار شرکت، یک لینک درباره ما ،یک لینک همکاری با ما و یک صفحه تماس با ما داشته باشید باید آنها را به ترتیب اهمیت چیده و در یک ستون با عنوان ” درباره <نام شرکت> ” قرار دهید.

 

نکته مهم در سازماندهی لینکها در فوتر منظم نگه داشتن آنهاست بطوریکه کاربران بتوانند به سرعت اطلاعات مورد نظر خود را بیابند. همچنین در نظر داشتن تفاوتهای سازمانی بین فوتر ساخته شده به دست شما و نحوه چیده شدن بخشهای اصلی نیز دارای اهمیت زیادی است ؛وجود تفاوتهای خیلی زیاد در دسته بندیها (Categories) ، رعایت نکردن سلسله مراتب و یا دیگر جنبه های سازمانی ممکن است برای کاربران سردرگمی ایجاد کند.

۵- زیبا سازی Footer

اگر فقط چند لینک اصلی برای ارائه دارید شما یک فرصت عالی برای داشتن یک فوتر بسیار زیبا نیز خواهید داشت

با ساختن چند بخش با استفاده از اصول پایه طراحی میتوانید مهارت خود در طراحی را نشان دهید. استفاده از آیکون های بزرگ با طرحهای فریبنده،با استفاده از اصول اولیه طراحی مثل استفاده از فضای خالی و تغییر کنتراست میتواند واقعا جلب توجه کند.

 

این اصول را در سایت خود پیاده سازی کنید به نحوی که به بقیه سایت تاکید داشته باشد و به یوزر یک احساس خوب و ماندگار را منتقل کند.

۶- در تعامل باشید

امروزه دیدن لینک مکانهایی که کاربران توسط آن میتوانند با گرداننده گان سایتها یا دیگر دنبال کننده گان در تعامل باشند در فوتر ها بسیار رایج است ،اقلب سایتها بویژه وبلاگها همیشه یک لیست برای مطالب محبوب و همچنین بروزرسانی های اخیر شبکه های اجتماعی در فوتر یا وبلاگ خود دارند.

 

بر خلاف دیگر گزینه ها این یک روش فوق العاده برای پویای بخشیدن به قالب سایت شماست بطوریکه همچنان پیشنهاداتی برای جلب توجه افرادی که به پایین صفحه میرسند به آنها ارائه میشود.

۷- قرار دادن لینکهای وابسته و اعتبارات در فوتر

شما قطعا نمیخواهید این لینکها را در سراسر محتویات مهمتر سایت خود پراکنده کنید

بهترین مکان برای قرار دادن لینک شرایط و ضوابط، حق کپی رایت، لینکهای وابسته، شرکاء، خدمات مرتبط و غیر مستقیم مربوط به ترویج شرکت شماست فوتر است.

 

این لینکها به ندرت مهمتر از محتویات اصلی سایت میشوند اما اگر آنها باید در سایت شما وجود داشته باشند بهترین مکان برای آنها قطعا در فوتر خواهد بود.

۸- قرار دادن نوار جستجو

بعضی مواقع کاربر شما نمیتواند مطلب مورد نظر خود را پیدا کند در اینصورت فوتر اندیشمنداده ترین مکان برای قرار دادن نوار جستجو است.

جایی که بازدیدکننده گان میتوانند مطلب مورد نظر خود را پیدا کرده یا با استفاده از کلمات کلیدی یا موضوع مورد نظر آنرا جستجو کنند. اینجا آخرین جایی است که بازدید کننده قبل از ترک کردن سایت به قصد جستجوی مطلب مورد نظر خود خواهد دید پس کمک کردن به او برای پیدا کردن موضوع مورد علاقه اش از هر راهی میتواند بسیار مهم باشد. این نیز فرصتی برای شما ایجاد میکند که کاربر بتواند دیگر صفخات را که احتمال ارتباط با موضوع مورد نظر او را دارد بازدید کند که همین امر باعث افزایش بازدید سایت شما میشود.

اگر شما هنوز نمیدانید که نوار جستجوی شما مورد استفاده قرار میگیرد یا خیر این را در نظر داشته باشید که با استفاده از یک فیلد فرم مخفی ، یک URL متغییر یا یک اقدام جداگانه برای فرم میتوانید بفهمید چه تعداد کاربر را با استفاده از نوار جستجو توانسته اید در سایت نگه دارید

نتیجه گیری

فوتر سایت شما به هیچ وجه نباید یک مکان خسته کننده و تکراری باشد بلکه میتواند محلی پر جنب و جوش و پر استفاده در خدمت ترویج هر چه بیشتر سایت شما،محصولات شما، صفحات اجتماعی شما وبسیاری دیگر باشد.

همه چیز بستگی به تجربه کاربر یا User Experienceاز سایت دارد .توجه کاربران را جلب کنید ،پیدا کردن محتوا برای کاربر آسان کنید، لینکهای جالب و اطلاعات بروز را در سایت خود قرار دهید .داشتن یک فوتر بی نقص دفعات بازدید سایت شما را افزایش خواهد داد و به ترویج هر چه بیشتر سایت و برند شما کمک خواهد کرد.

نکاتی در مورد طراحی فوتر

 

× هر سوالی دارید ازمون بپرسید