نکاتی درباره طرح گرافیکی وب سایت

نکاتی درباره طرح گرافیکی وب سایت

بدون شک یکی از مراحل طراحی سایت، طراحی طرح گرافیکی است.

چیدمان عناصر وب سایت را برای هر صفحه تعیین کنید

بهتر است طراح سایت و مشتری با هم مکاتبه (از طریق ایمیل، تلفن یا حضوری) داشته باشند و به صورت خیلی ساده، طرح اولیه ی وب سایت را تهیه کنند. منظور از طرح اولیه که به آن اسکچ (sketch) یا wireframe نیز گفته می شود؛ یک طرح کاملا ساده است که مشتری می تواند به راحتی آن را ایجاد کند تا از طریق آن نیازهای خود را به راحتی با طراح سایت مطرح کند؛ برای درک بهتر به نمونه ی زیر که به راحتی توسط یک مشتری و با کاغذ و خودکار تهیه شده است، توجه کنید:

 

تعیین کنید که در طراحی سایت از چه رنگ هایی استفاده شود

بعد از طراحی طرح اولیه، و توافق طراحی سایت و مشتری بر سر چیدمان عناصر مختلف وب سایت در صفحات مختلف، بهتر است بر اساس نوع کاربری وب سایت در دست طراحی، رنگ بندی مورد نظر را تعیین کنید. در این زمینه شاید جالب باشد به تاثیر روان شناسی رنگ ها نیز توجه داشته باشید:

آبی: آرامش، مسئولیت، غمگینی، افسردگی
قرمز: شور، عشق ، خشم
نارنجی: انرژی ، خوشحالی، زنده دلی
خردلی یا بژ:محافظه کار ، با تقوا ، خسته کننده
زرد:شادی، امید، فریب
سبز:شروع جدید، فراوانی، طبیعت
بنفش: خلاقیت، سلطنتی، ثروت
مشکی:راز، ظرافت ، وقار، شرارت
قهوه ای:طبیعت، سالم و بیخطر، اعتماد و اطمینان
توسی: مودی ، محافظه کار، رعایت آدارب و رسوم و تشریفات
سفید: پاکی ، تمیزی، تقوا
کرم یا عاجی: آرام، ظریف و با وقار، خلوص

طراح سایت، مشتری را در معرض نمونه طرح های دیگر قرار بدهد

در نظر داشته باشید که مشتری، تجربه ی رنگ شناسی و طراحی ندارد! پس باید به او کمک کرد.

 

طراح سایت باید مشتری را در معرض طرح های مرتبط با موضوع وب سایت مشتری قرار بدهد و به مشتری کمک کند تا بتواند طرحی که مد نظر دارد را بیان کند.

با این روش مشتری می تواند رنگ هایی که می خواهد را به طراح سایت نشان بدهد. و مدل اسلایدرها، منوها، تیترها، و …. را با الهام گیری از سایر وب سایت ها، تعیین کند.

مشتری به نظر و سلیقه ی طراح سایت بیشتر توجه کند

تجربه نشان داده است که برای رسیدن به یک کار با کیفیت بالاتر، بهتر است مشتری به نظر و سلیقه ی گرافیست بیشتر از آنچه که در ذهن دارد، اعتماد کند. چرا که همواره در ذهن مشتری طرحی عجیب و خارق العاده و در عین حال گنگ وجود دارد که خود وی قادر به پیاده سازی و یا حتی توصیف آن نیست اما پیاده سازی آن را از گرافیست خواستار است.

البته این مسئله چیز تازه و عجیبی نیست! بلکه تک تک ما چنین ویژگی ای را داریم که در ذهن خود طرحی خارق العاده و در عین حال نامفهوم را می پرورانیم. همچنین شاید جالب باشد بدانید که در آنلاینر، هنگامی که قرار است طرحی گرافیکی برای خود اعضای گروه مورد پیاده سازی قرار بگیرد، سایرین به نظر گرافیست، بیشتر از نظر خودشان اعتماد می کنند.

قرار نیست معجزه ای رخ بدهد

این حق طبیعی مشتریان است که نظرات خودشان را در طراحی گرافیکی وب سایت بیان کنند و بخواهند طرح وب سایت آن ها با سایر وب سایت ها متفاوت بوده و منحصر به فرد باشد، اما بایستی توجه داشته باشند که در مورد متفاوت بودن طرح وب سایت خود با سایر وب سایت ها دچار افراط نشوند. چرا که قرار نیست در طراحی گرافیکی سایت معجزه ای رخ بدهد…

این یک قانون است: مقداری نارضایتی همیشه وجود دارد

حتی گرافیست ها هم وقتی طرحی را می خواهند پیاده کنند، ته دلشان حس می کنند: “میشد بهتر از این کار کرد!” یا “آن طوری که می خواستم از آب در نیامد” و … چه برسد به مشتریان!

بله درست است! حتی خود گرافیست ها نیز اغلب به طور ۱۰۰% از نتیجه ی کار خود راضی نمی شوند و البته این کاملا طبیعی است. چرا که چشم و ذهن ما به طرح جدیدی که تازه متولد شده است، عادت ندارد. بنابراین کنار آمدن با آن مقداری نیاز به زمان دارد.

طرح گرافیکی سایت، امکانات و بخش های مختلف را منعکس کند

گرافیست به این نکته خوب توجه کند که متن ها و تصاویری را در طرح PSD خود به کار بگیرد که تداعی کننده ی نسخه ی نهایی کار باشد. مثلا اگر مشتری می خواهد چهار قسمت داشته باشد که موضوعات زیر را منعکس کنند:

آخرین دیدگاه ها، پربازدیدترین ها، آخرین مطالب، خبرهای فوری

به خاطر این که سریع تر طرح گرافیکی را تمام کنید، تمام آن ها را با یک تیتر واحد و نامفهوم جایگزین نکنید. این کار به مشتری کمک می کند تا نیازهای خود را در طرح گرافیکی اش ببیند. و هرگونه نیاز خود را در اسرع وقت بیان کند.

از فونت هایی استفاده شود که قابل به کارگیری باشند

طراح گرافیکی سایت توجه داشته باشد در نوشته هایی که در طراحی PSD به کار میبرد، حتی المقدور از فونت هایی استفاده کند که میتوان در نسخه ی پیاده سازی شده به کار گرفت. چرا که در غیر این صورت ممکن است مشتری در پایان کار حسابی شوکه شود!

مثلا اگر از فونت خاصی می خواهید استفاده کنید، ببینید که آیا هنگام کد کردن و استفاده از css، میتوان از فونت مورد نظر استفاده کرد یا اینکه به دلیل اینکه بسیاری از کاربران فونت مورد نظر را ندارند، امکان استفاده از فونت مورد نظر میسر نیست.

قبل از پیاده سازی افکت ها، از امکان پیاده سازی آن ها اطمینان حاصل کنید

اگر طراح گرافیکی سایت با html و css آشنایی ندارد، حتما در بکارگیری تکنیک های جدید و استایل های خاص، با کسی که قرار است نسخه ی گرافیکی psd را به html تبدیل کند، هماهنگی داشته باشد تا طرح گرافیکی طراحی شده قابلیت پیاده سازی داشته باشد.

نکاتی درباره طرح گرافیکی وب سایت

× هر سوالی دارید ازمون بپرسید