نکاتی برای طراحی وب حرفه ای

نکاتی برای طراحی وب حرفه ای ی

اولین بار هفده، هجده سال پیش بود که با واژه طراحی وب آشنا شدم. در ابتدا، معنی طراحی وب تنها برایم کدهای HTML ای بود که از کتاب قطور هزار صفحه ای (Mastering HTML 4) یاد گرفته بودم اما با گذشت زمان، بیشتر و بیشتر به اهمیت زیبایی وب سایت پی بردم. چند سال همکاری با تم فارست و کار کردن در حرفه ای ترین و به روز ترین مارکت برای طراحان وب، نقطه عطفی برای من بود تا درک بهتری از زیبایی وب سایت و استانداردهای زیبایی پیدا کنم.

در این مقاله کوتاه سعی کرده ام که نکات ساده اما مهمی را بیان کنم که با رعایت آنها می توان وب سایتی بسیار زیباتر و دلپذیرتر را راه اندازی کرد،

فاصله ها و حاشیه ها

 یکی از مهمترین موضوعاتی که در طراحی وب سایتی زیبا باید به آن توجه کرد، پدینگ و مارجین آیتم های داخل صفحه است. همیشه قبل از شروع کار، یک الگو برای خود درست کنید. اگر یک عکس یا متن، از بالا فاصله ای معادل با ۳۰ پیکسل دارد، حتما در اطراف آن نیز همین فاصله را رعایت کنید. اگر زیر پاراگراف ها ۵۰ پیکسل فاصله می گذارید، آن را همه جا رعایت کنید و …

تایپوگرافی

تایپوگرافی یعنی اینکه از قلم مناسب، اندازه مناسب و فاصله های مناسب استفاده کنید. در واقع فونت فقط برای نوشتن متن و پاراگراف نیست و در بسیاری مواقع تاثیر به سزایی در زیبایی و گرافیک سایت دارد. حتما دقت کنید که تیترها را با قلم های بولد و درشت تر بنویسید و در اطراف آن فاصله مناسب را رعایت کنید. ضمن اینکه حداکثر از یک یا دو قلم (آن هم فرضا برای تیترها و بخش های مشخص) در سایت استفاده کنید.

در رابطه با تایپوگرافی، خوانایی متن هم اهمیت بسیار زیادی دارد. اندازه و فاصله های قلم و خطوط و حروف باید به شکلی باشد که متن کاملا خوانا باشد و باعث خسته شدن بازدیدکننده سایت نشود.

کنتراست و رنگ ها

یکی دیگر از مواردی که باید در طراحی سایت رعایت شود، کنتراست رنگ های داخل صفحه است. این موضوع علاوه بر زیبایی، تاثیر بسیار زیادی در حس اولیه کاربر از وب سایت شما و متعاقب آن، کسب و کار شما دارد. غیر از مواردی که کاملا فکر شده و از قبل طراحی شده باشد، از رنگ های زمینه خیلی تیره مانند سیاه استفاده نکنید. رنگ پس زمینه و پیش زمینه را طوری انتخاب کنید که تصویر یا صفحه خوانایی لازم را داشته باشند.

در رابطه با رنگ ها، سعی کنید از مجموعه رنگ های به روز استفاده کنید. بله رنگ هم به روز و از مد افتاده دارد. از مجموعه رنگ های فلت (Flat Colors) یا رنگ هایی که در طراحی سبک متریال (Material Design) هستند، استفاده کنید.

مجددا، به غیر از مواردی که تفکر اصلی و مفهوم گرافیکی کار ایجاب نکرده است، از تعداد رنگ های زیاد در سایت استفاده نکنید. همیشه یک رنگ اصلی و یک یا دو رنگ مکمل داشته باشید و در کل وب سایت از همان رنگ ها و یا طیف رنگی آنها استفاده کنید.

 

استفاده از عکس و تصویر

عکس، یکی از مهمترین ابزارهایی است که یک طراح وب در اختیار دارد. استفاده صحیح از آن می تواند موجب افزایش زیبایی و حتی اعتبار وب سایت شود و برعکس، استفاده از عکس های نا مناسب، می تواند تمام زحمات شما را به هدر دهد. در هنگام انتخاب تصویر، دقت کنید که:

  • فرم و بالانس صفحه، با استفاده از آن تصویر بهتر شده و آسیب نبیند.
  • عکسی را انتخاب کنید که در آن از رنگهای مشابه با رنگ های اصلی سایت شما، یا رنگ های مکمل آن استفاده شده باشد.
  • اگر عکس را به عنوان تصویر زمینه انتخاب می کنید، از یک عکس شلوغ استفاده نکنید که حواس بازدیدکننده را از اصل مطلب پرت کند و چشم وی را آزار دهد.
  • در هنگام انتخاب تصویر برای بنر و سایر جاهایی که نیاز به عکس بزرگ و تمام صفحه دارند، حتما از تصویری استفاده کنید که فضای خالی در یک سمت آن وجود داشته باشد تا بتوانید متن و محتوای موردنظر را بر روی آن قرار دهید.

حفظ یک دستی و هارمونی وب سایت

تمامی مواردی که در بالا ذکر شد، باید در ذهن شما، برای هر پروژه طراحی وب، تبدیل به یک استاندارد شود و این موارد را به صورت مشابه، در تمام بخش ها و صفحات سایت رعایت کنید.

به طور مثال، اگر شما در بخش مربوط به فاصله گذاری و حاشیه ها، فاصله آیتم ها از اطراف را ۳۰ پیکسل در نظر می گیرید، این مورد را در همه صفحات رعایت کنید و طوری نباشد که در یک صفحه این اندازه را ۳۰ پیکسل و در صفحه ای دیگر ۴۰ پیکسل در نظر بگیرید.

یا اگر در یک صفحه از رنگ های سبز و نارنجی استفاده کرده اید، آن رنگ بندی را در تمام صفحات رعایت کنید و حتما، دقیقا از همان رنگ ها در صفحات و قسمت های دیگر استفاده کنید. .

و یا اینکه اگر اندازه تیترهای داخلی را روی ۳۶ پیکسل تنظیم کرده اید، در تمام صفحات همین سایز را رعایت کنید و از فونت مشابه در تمام بخش ها استفاده کنید.

جمع بندی

با رعایت این موارد، خواهید دید که وب سایتی که طراحی می کنید زیباتر و حرفه ای تر خواهد شد و پس از مدتی، این استانداردها به صورت ناخودآگاه در ذهن شما شکل خواهند گرفت و بدون اینکه توجه زیادی به آنها کنید، خود به خود آن ها را رعایت خواهید کرد. یک موضوع مهم که هرگز نباید فراموش شود، محتوا و پیامی است که هر صفحه از سایت شما به بازدیدکننده باید انتقال دهد. بنابراین، بعد از اینکه وب سایتی زیبا و دلپذیر طراحی کردید، حتما در تنظیم متن و مفهوم صفحات دقت زیادی به خرج دهید تا وب سایت بتواند شما را به هدفی که از ساختن آن در ذهن دارید، برساند.

نکاتی برای طراحی وب حرفه ای

× هر سوالی دارید ازمون بپرسید