مهترین برنامه های طراحی موشن گرافیک
در زیر مهترین برنامه های طراحی موشن گرافیک را معرفی میکنید کارکرد با هر کدام از این برنامه های تا حدودی متفاوت است اما همه از یک روش کلی پیروی میکنند.
-
Adobe Photoshop
-
Adobe illustrator
-
Adobe After Effects
-
Cinema 4D
-
Mocha After Effects
-
Adobe Animate and Moho
-
Nuke
Cinema 4D
وقتش رسیده خودتون رو کامل کنید، مثل پنج انگشت یه دست با Photoshop, Illustrator, After Effects , Premire وحالا نوبت به این رسیده که وارد دنیای سه بعدی ۳D بشین.اکثر کسانی که موشن گرافیست هستن Cinema 4D هم انتخاب میکنن.در مقایسه با دیگر نرم افزار های مدلسازی ۳D مثل: (Maya, 3DS Max, Blender, etc) Cinema 4D خیلی کاربر پسنده و محیط کاری خوبی داره. از Cinema 4D بطور گسترده ای در جهان موشن گرافیک برای ساخت مدل، انیمیشن و ساخت افکت استفاده می شود.شما درهر جایی که هستین قطعا میتونید استودیو هایی رو پیدا کنید که از Cinema 4D استفاده میکنن.
Cinema 4D با موتورهای رندر چندگانه مختلف GPU سازگار است که به شما این امکان را می دهد تا مدل های با کیفیت بالا را با کیفیت زیاد و سرعت بیشتری رندر کنید.محبوبترین موتور رندر در Cinema 4D اکتان Octane نام دارد.Octane یک موتور Third-Party یا شخص ثالث است، به این معنی که شما باید آن را به طور جداگانه از موتور های داخل Ciname 4D خریداری کنید.
Mocha After Effects
یکی از نرم افزار های فوق العاده برای ساخت موشن گرافیک Mocha AE است.Mocha یک سیستم مبتنی بر Tracking است ولی بصورت خیلی دقیق و حرفه ای تر.این باعث می شود Mocha یک نرم افزار بسیار قدرتمند برای علاقمندان و هنرمندان موشن گرافیک باشد، که علاقه مند به تکنیک های : screen replacements, Object Removals Rotoscoping,هستند.
Mocha برای After Effects ساخته شده است، به این معنی که شما به راحتی میتوانید از After Effects برای Tracking کردن در یک نمای خود به نرم افزار Mocha برید، و سپس با اطلاعات Tracking خود به افترافکت برگردید.این نرم افزار برای پروژه های تبلیغاتی و تجاری بسیار کاربردی و مفید است.
نرم افزار Adobe Animate and Moho
برای بسیاری از موشن گرافیست ها طراحی بصورت فریم به فریم و ایجاد الهام و ایده برای وارد شدن به این صعنت بوده است.با این حال،امروزه در عصر دیجیتال شما مجبور نیستید مانند انیماتور های گذشته یک میز کار طراحی با انواع قلم و رنگ لوازم نقاشی برای ساخت یک انیمشین داشته باشید.اما درحال حاضر چند نرم افزار وجود دارد که به شما در این فرایند کمک زیادی می کند، اما در اینجا ما دو نرم افزار مورد علاقه خودمون رو در این زمینه معرفی مکنیم، Adobe Animate (که قبلا فلش Flash نام برده می شد) و دیگری Moho.هر دو نرم افزار با ذهنیت طراحی کاراکتر و شخصیت های مورد نظر ساخته شده است.ابزار های موجود در هر دو نرم افزار عبارتند از :
- Brush Tools
- Rigging Systems
- Keyframing Tools
- Photoshop Integrations
اگه تا الان رویای رفتن به این مسیر را داشتین، دیگه وقتش رسیده که این نرم افزار ها رو بررسی کنید.و اگر واقعا عاشق ساخت انیمشین کاراکتر های خود هستین، دانش خودتون در زمینه انیمیشن و طراحی کارکتر بالا ببرید.
نرم افزار Nuke
نیوک یک نرم افزار حرفه ای است که در بالاترین سطوح کار موشن گرافیک استفاده می شود. Nuke نرم افزاری برای کامپوزیت عناصر ۳D و ویدیو با هم استفاده می شود.Nuke از یک سیستمی استفاده می کند که بسیار متفاوت از آنچه که شما در After Effects استفاده می کنید.این سیستم هنگام کار بر روی پروژه های بزرگ بسیار قدرتمند عمل می کند.Nuke و After Effects می توانند به راحتی در پروژه های مشابه کامپوزیت مورد استفاده قرار گیرند، اما نرم افزار Nuke به طور خاص برای کاربر حرفه ای طراحی شده است.
نرم افزار Houdini
نرم افزار Houdini شبیه یک فراری در دنیای شبیه سازی ۳D است.Houdini نرم افزار کاملی است اگر میخواهید عناصر زیر را ایجاد کنید:
- آتش واقعی
- انفجارها
- حرکات اقیانوس
- پارچه
- دود
- تخریب
- خزه (قسمت پشمی یک پارچه یا پوست)
- توده ها
این نرم افزاری است که بیشتر افرادی که هالیوود برای ایجاد پروژه های جلوه های ویژه فعالیت می کنند از آن استفاده می کنند.
نرم افزار Houdini یک نسخه رایگان دارد که می توانید از سایت SideFx دانلود کنید.
نرم افزار Maya
مایا محبوب ترین نرم افزار مدل سازی ۳D و انیمیشن است در سراسر این صنعت استفاده می شود.این عمدتا به این دلیل است که مایا به کاربران امکان می دهد تا اسکریپت هایی را که قابلیت کار Maya را گسترش می دهند استفاده کنند.Maya ابزاری است که تمام استدیو های بزرگ برای مدل سازی و انیمیشن سازی استفاده می کنند،بنابراین جای تعجب نیست که منحنی یادگیری کاملا بصورت پیشرفت باشد.شما می توانید کل کار خود را در Cinema 4D بدون اینکه مایا را باز کنید به اتمام برسانید، اما اگر می خواهید به طور بالقوه در جایی مثل هالیوود کار کنید این ارزش را دارد که با کارکردن بر روی Maya بیشتر دیده شوید.
نرم افزار Syntheyes
این نرم افزار بهترین در زمینه Moving و Tracking در جهان است.اگر شما می خواهید عناصر موشن گرافیک خود را با صحنه خود ترکیب کنید، هیچ چیز بهتر از این نرم افزار نیست. Syntheyes یک برنامه شخص ثالث قدرتمند است که می تواند برای ترمیم فیلم های گرفته شده مثل تکان های شدید، فیلم های ۳۶۰ درجه و ایجاد پیش نمایش از آثار معماری مورد استفاده قرار گیرد.
Adobe Photoshop
امروزه اگر چیزی یا تصویری ببینید که تغییر کرده باشد بدون شک به نوعی با فتوشاپ تغییر کرده است.و قطعا فتوشاپ در آن دخالتی داشته.فتوشاپ است که میتواند به عنوان یک نرم افزار خلاق و یکپارچه چنین قابلیت های زیادی برای یک تغییر بزرگ داشته باشد،و یک موشن گرافیست باید بصورت کامل فتوشاپ را فرابگیرد که این نرم افزار یکی از ویژه گی های کلیدی این حرفه است.
مباجثی که یک موشن گرافیست بصورت روزانه باید در فتوشاپ یا بگیرد را به آن اشاره می کنیم:
- ساختن مت پینتینگ (Matte Paintings)
- ایجاد تغییرات و ساخت تکسچر
- ساخت گیف
- ساخت طرح انیمیشن
- ساخت تصاویر …
به عنوان یک هنرمند موشن گرافیست بزرگترین ارزش استفاده از فتوشاپ نسبت به دیگر نرم افزار های ویرایش تصویر این واقعیت هست که محصولات شرکت ادوب (Adobe) با استفاده از سرویس Adobe Creatvie Cloud ادغام می شود.با این سیستم شما می توانید براحتی فایل های خودتون رو وارد نرم افزار افترافکت (After Effects) کنید.
Adobe illustrator
ادوب ایلوستریتور هم مشابه فتوشاپ ، اما در عملکرد با فتوشاپ متفاوت است.در حالی که فتوشاپ بصورت بیت مپ Bitmap (مبتنی بر پیکسل) تصاویر را ویرایش می کند و ایلوستریتور یک نرم افزار ویرایش بصورت بُرداری است.اگر با ویرایش سیستم بُرداری آشنا نیستین،با این سیستم یک تصویر به سادگی یک فایل است که بدون پیکسل سازی میتواند بی نهایت بزرگ شود.البته این روش هنگام طراحی لوگو ها، اشیا و پس زمینه های بُرداری که در موشن گرافیک مورد استفاده قرار می گیرند، بسیار مهم است.
مثل فتوشاپ، فایل های ایلوستریتورهم براحتی می توان به پروژه ی افترافکت اضافه (Import) کرد.اگه تصمیم بگیرید که یک فایل خود را داخل ایلوستریتور تغییر دهید و ذخیره کنید بطور اتوماتیک داخل افترافکت After Effects بروزرسانی می شود.
Adobe After Effects
مهمترین نرم افزار به عنوان یک موشن گرافیست افترافکت After Effects است. قطعا شما میتونید برای متحرک سازی طرح هاتون از نرم افزار های دیگه ای هم استفاده کنید،درحالی که هیچ برنامه واحد و چند منظوره ای مثل افترافکت After Effects برای متحرک سازی طرح های موشن گرافیک وجود ندارد.
افترافکت یک نرم افزار D2.5 انیمیشن سازی می باشد.این به معنی است که شما میتونید تقریبا هر انیمیشن که قصد ساختش رو دارید داخل این نرم افزار بسازید،البته تا زمانی که انیمشین شامل مدل های سه بعدی ۳D نشود (گرچه استثنائاتی هم در این قانون وجود داره)!
به طور کلی افترافکت یک نرم افزار پایه برای متحرک سازی و ترکیب کردن است (Animate & Composite) و میتونید همه کارهای یک موشن گرافیک را داخل آن انجام دهید،البته بعد از اینکه تمام عناصر و آبجکت ها را داخل فتوشاپ و ایلوستریتور طراحی کردین.
در حقیقت میتوان گفت که افترافکت After Effects صدها قابلیت را داراست که می توان از آن یک نرم افزار کامل برای موشن گرافیست ها نام برد،اما مهمترین نکته، یادگیری قسمت های: مرورگر افکت ها،تایم لاین، و پنل کامپوزیشن می باشد (Effects Browser, Timeline, and Composition Panel.)
پنل مرورگر افکت ها (Effects Browser) دارای صدها افکت و پریست آماده است که شما براحتی می توانید با یک درگ (Drag & Drop) ساده بر روی لایه های تصویر،ویدئو و… تغییرات فراوانی رو مشاهده کنید.با این افکت ها میتوان تغییرات زیادی مثل درجه رنگ ویدئو و ایجاد پارتیکل یا همون ذرات معلق را ایجاد کرد.
تایم لاین Timeline در افترافکت مانند یک تایم لاین معمولی است که شما ممکن است در نرم افزارهای ویرایش ویدئو هم استفاده کرده باشید.تایم لاین قسمتی است که تمام عناصر شما در آن سازماندهی می شود.افترافکت از یک سیستم مبتنی بر لایه ها استفاده میکند که در آن لایه ها در بالای لایه های زیر قرار دارند.یک بسته کاغذ را در نظر بگیرید.تایم لاین در افتر افکت After Effects جایی است که شما میتویند کِی فریم (Keyframe) و زمان انیمیشن رو تنظیم کنید.
به عنوان یک موشن گرافیست بیشتر وقت خودتون رو باید در تایم لاین Timeline افترافکت بگذرونید!
پنل کامپوزیشن قسمتی است که باعث میشه افترافکت بسیار جذاب و کاربر پسند بشه. پنل کامپوزیشن در افترافکت این امکان رو به شما میده که ویدئو های خودتون رو بصورت Real Time ببینید.یک پروژه در افترافکت به دلیل وجود این پنل مثل یک بوم نقاشی برای شماست!
لیست ابزارهای افتر افکت :
- Logo Reveals ساختن اینترو برای لوگو
- Tilte Animation انیمیت کردن متن
- ۳D Comositing کامپوزیت سه بعدی
- Motion Tracking موشن ترکینگ
- Object Removal حذف آبجکت های مورد نظر در تصویر
- Simulation Effects ساخت و شبیه سازی افکت
- Template Creation
- Slideshow Design ساخت اسلایدشو
- UX/UI Design Mockup ساخت محیط های کاربری مانند اپلیکیشن ها موبایل
- Explainer Video ویدیو های آموزشی
- Kinetic Typography ساخت تایپوگرافی متحرک
- VFX جلوه های ویژه بصری
وقتی که متحرک سازی پروژه تون به پایان رسید حالا میتوانید یک خروجی از پروژه تهیه کنید و فایل حاصل را به یک نرم افزار ویرایش ویدئو ارسال و به ادامه پروژه اضافه کنید.
Adobe Premiere Pro
ریمیر پرو،مثل همه نرم افزار های دیگه شامل Creative Cloud می باشد.برای مدتی در صنعت Motion Design بحث های زیادی بود که چه نرم افزاری برای سرهم کردن یا تالیف تمام پروژه ها بهترین است.نرم افزار هایی مشابه Final Cut, Sony Vegas و Avid Media Composer که همه میتوانند برای تولید یک ویدیو زمانی که در After Effects پروژه به اتمام رسید از آن ها استفاده کنند.با این حال، در سال های اخیر شرکت Adobe گام های بزرگی در ادغام After Effects و Premire برای موشن گرافیست ها و تدوینگر ها برداشته است تا یک ویدیوی باکیفیت را تولید کنند و این حرکت را ضروری دانسته.
Premiere Pro دارای ابزارهای پیشرفته اصلاح رنگ و زمینه برای کار حرفه ای ویرایش ویدیو است.
Premiere Pro نه نرم افزار ساده و نه پیچیده ای است. قابلیت ها و ابزار های این نرم افزار بسیار فراتر از محدوده ویرایش یک ویدیو می باشد، درواقع خود موشن گرافیست ها این رو میگن که از Premire Pro برای ویرایش ویدیو، اضافه کردن جلوه های صوتی یا همون Sound Effects و موسیقی هم از این نرم افزار استفاده میکنند. Premire احتمالا از نرم افزار های ویرایش ویدیویی که شما قبلا استفاده کردین خیلی متفاوت است.اما تعدادی از ویژگی های موجود در Premire به مراتب بیش از هر نرم افزار ویرایش ویدیو در سطح ابتدایی موجود است.