مواردی که از طراح گرافیک نباید بخواهیم

سفارش یک طرح گرافیکی نیز مانند هر پروسه ی سفارشی دیگری یک قرارداد کاری محسوب می شود

که باید ها و نبایدهایی را شامل می شود. اما گاهی ما انتظارات نابجایی از طراح گرافیک داریم که منجر به بروز اختلافاتی می شود.

مواردی که از طراح گرافیک نباید بخواهیم

۱ – کار را شروع کن، بعدا راجع به قیمت حرف می زنیم

طراحی گرافیکی به دلیل اینکه با سلیقه و روحیات درونی افراد سر و کار داره بیش از هر کار دیگری نیاز به بستن قرارداد و از پیش تعیین کردن همه ی موارد دارد. در واقع پیش از آن که وارد زمینه های سلیقه ای کار بشید باید راجع به مواردی از قبیل قیمت، زمان پروژه، شرایط پروژه و… به توافق رسیده باشید. پس بدون آنکه برای شروع کار عجله کنید، اول همه چیز را مشخص کنید.

 

۲ – کار من را به صورت رایگان انجام بده

طراحی گرافیک نیز مانند هر کار دیگری هزینه های کارشناسی شده و مشخصی داره. این هزینه ها بسته به طراح و میزان تخصص و خلاقیت او متفاوت است. بدیهی است که انجام طراحی رایگان به معنای بی ارزش بودن کار است و چنین درخواستی از اساس اشتباه است.

۳ – برای من از تمپلیت های آماده استفاده کن

طرح های آماده ای که در محیط اینترنت وجود دارد، هزاران بار مورد استفاده قرار گرفته و ارزش هنری خود رو از دست داده . یکی از مواردی که باعث می شود طرح گرافیکی جذابیت داشته و بر مخاطبین شما اثر بگذاره بکر بودن آن است . قطعاً شما دوست ندارید در یک جلسه مهم کاری شرکت کنید و متوجه شوید کارت ویزیت شما مشابه کارت ویزیت شخص دیگری است. پس نه تنها از طراح خود نخواهید که از تمپلیت های آماده استفاده کنه بلکه خودتون نیز به سراغ این طرح ها نروید تا ارزش کارحفظ شود.

۴ – طراحی را شروع کن تا متن را آماده کنم!

در پروسه ی طراحی یک بروشور، پوستر یا هر محصول گرافیکی، بزرگترین هدف ایجاد یک رابطه ی جذاب و صحیح میان عناصر مختلف است. در واقع هر آنچه که شما نیاز دارید به مخاطبتان انتقال دهید باید در اختیار طراح قرار دهید تا او با استفاده از توانایی و خلاقیت خود، اقدام به طراحی نماید.
میزان متن، تعداد تیترها، تعداد تصاویر، سنگینی عناصر مختلف، زمینه ی رنگی قالب تصاویر از مواردی است که طراح باید از ابتدای کار، شناخت مناسبی از آنها داشته باشه. در صورتی که هریک از این موارد را در اختیار وی نگذارید یا بعدا کم یا زیاد کنید، در اثرگذاری طراحی او خلل وارد می شود. پس هر زمان که تمامی اطلاعاتتان را جمع آوری کردید، به سراغ طراحتان بروید.

۵ – چند طرح بزن تا من یکی را انتخاب کنم

فرض کنید می خواهید برای منزلتان مبلمان بخرید. نمی دانید کدام مبلمان با فضای اتاقتان همخوانی دارد، به فروشنده می گویید چند دست برای من بفرست، ببینم کدام را بیشتر دوست دارم؟؟!
مثال بالا، دقیقا مشابه همین خواسته است. مگر اینکه بابت این خواسته ی خود هزینه ی جداگانه ای بپردازید. در واقع شما باید از ابتدا طراحی را انتخاب کنید که نمونه کارهای او با خواسته های شما همخوانی بیشتری دارد. (در مثال بالا، باید فروشگاهی را انتخاب کنید که محصولات او با سلیقه ی شما همخوانی دارد) پس از آن، بسته به نوع قراردادی که با او می بندید، طراحی صورت می پذیرد. یادتان باشد در طراحی مواردی مانند لوگو و یا پوستر، امکان طراحی چند نمونه اولیه وجود دارد، ولی طراحی موارد دیگری مانند بروشور، کاتالوگ و… بسیار وقت گیر است و نمی توان انتظار داشت، چندین طراحی صورت پذیرد. واقع بین باشید.

۶ – کار من عجله ای است

این کار کاملاً به روحیات و خلاقیت طراح وابسته است.

اگر شما از طراحتان تقاضای عجله و کار فوری کنید، در واقع او را از خلاقیت وا داشته اید.

پس به جای اینکه دقیقه ۹۰ سراغ طراح بروید و او را در فشار زمانی قرار دهید، برنامه ریزی بهتری کنید تا او در آرامش بیشتری به طرح شما فکر کند. سود این کار، مستقیماً به خود شما خواهد رسید.

۷- خودت برای بروشور عکس پیدا کن

این از عجیب خواسته های معمول در این حرفه است! پیدا کردن تصاویر مرتبط با موضوعات شما، امری فراتر از سلیقه ی طراح است. در واقع او در صورتی می تواند تصاویر مناسب برای شما پیدا کندکه در حوزه ی کاری شما تخصص داشته باشه که قدری بعید به نظر می رسد.
برای آنکه پروژه ی طراحی شما، از موفقیت بیشتری برخوردار باشد، بهتر است برای هر موضوع چند تصویر مرتبط عکسبرداری و یا نهایتاً دانلود کنید، تا او از میان آنها انتخاب کند.

۸ – کار طراح قبلی من را ادامه بده

این امر تقریباً در تمام زمینه های شغلی، غیر حرفه ای و تا حدودی ناممکن است. نمی توان ایده ای را که از ذهن شخصی شروع شده شخص دیگری به پایان ببرد و نتیجه ی مطلوبی حاصل بشود .

اگر انتظار دارید با این کار، وقت طراح کمتر گرفته بشود و یا از قیمت کار او کاستهشود، اشتباه کرده اید.

ادامه دادن ایده ی شخص دیگر وقت بیشتری را از او خواهد گرفت و نتیجه ی مورد انتظار شما نیز حاصل نخواهد شد. پس بهتر است  کار ناتمام طراح قبلی را کنار بگذارید و دست طراح را باز بگذارید.

۹- فرمتی به من بده که بتوانم خودم تغییر دهم

باید درک کنید طرحی که یک گرافیست خلق می کند جزئی از رزومه ی اوست، پس روی آن حساسیت داره و نمی تواند در برابر تغییر غیر حرفه ای آن، عکس العملی نداشته باشد.

پس اگر کارتان به نتیجه رسید و از آن راضی بودید به جای اینکه انتظار داشته باشید فرمت قابل تغییر یا همون فایل لایه باز آن را در اختیار بگیرید، هر زمان نیاز بود به طراح مراجعه کرده و تغییرات خود رو اعمال کنید.

این یک قانون جهانی است که فایل لایه باز طراحی، در اختیار طراح است و او می تونه بسته به قرارداد و هزینه ی دریافتی، آن را نزد خود نگاه دارد.

 

۱۰ – بعد از طراحی، راجع به نحوه ی چاپ تصمیم می گیرم

چگونگی چاپ یک طرح (به طور مثال، یک بروشور)، تاثیر مستقیمی بر نحوه ی طراحی اون دارد.

فرمت رنگی، قطع کاغذ، نوع کاغذ، نوع توزیع کار چاپی، نوع صحافی و… همگی شرایطی دارند که در هنگام طراحی باید رعایت شوند. پس از ابتدا تصمیم خود را بگیرید و با طراح خود مشورت کنید.

 

مواردی که از طراح گرافیک نباید بخواهیم

× هر سوالی دارید ازمون بپرسید