مهم ترین نکات طراحی استاندارد قالب وردپرس

طراحی استاندارد قالب وردپرس

برنامه نویسان و طراحان وب سایت ها امروزه از قالب ها ورد پرس استفاده ی زیادی میکنند: اما  بسیاری از افراد متوجه نقایص موجود در قالب های متفاوت نمیشوند,یا اینکه قالب ها از نظر کدنویسی مشکلات زیادی دارند و مطابق با استانداردهای لازم نیستند.

تاندارد,ناسازگاری قالب با مرورگرهای جدید,عدم پشتیبانی از امکانات جدید وردپرس ,سئوی خیلی ضعیف و………..و خیلی مسائل دیگر

نکاتی مهم برای طراحی استاندارد قالب وردپرس

۱٫رعایت کردن استانداردهای HTML/CSS در کدنویسی

رعایت استانداردهای HTML/CSS در کدنویسی اولین قدم برای استاندارد بودن قالب است.

متاسفانه اکثر قالب هایی که در اینترنت منتشر میشوند ازاستاندارهای W3C پیروی نمیکنند.این استانداردها در هنگام کدنویسی قالب باید رعایت شوند تا خروجی یک قالب کاملا بهینه و با کیفیت باشد تا در تمام مرورگرها بدون اشکال سایت باز شود و برای موتورهای جستجوگر هم بهینه باشد.در واقع اولین معیار برای با کیفیت بودن یک قالب کدنویسی بدون نقص و استاندارد آن است به گونه ای که سایت شما برای موتورهای جستجوگر ایندکس شود.

برای اینکه کدنویسی سایت خود را از نظر کدهای HTML5 HTML، XHTML  بررسی کنید میتوانید از سایت w3cاستفاده کنید که ابزارهای خوبی برای آنالیز سایت شما دارد.

۲. رعایت استانداردهای برنامه نویسی کدهای وردپرس

وردپرس یک سیتم متن باز است که همین امرباعث میشه لیستی از کدها و استاندارد های پیاده سازی و توسعه را در خود داشته باشد.که به این سبک کدنویسی  conventional گفته میشود.و این یعنی قالب شمابرای حفظ هماهنگی میان نسخه های مختلف ,بیشترین سازگاری را دارد و در نگاه اول قالب شما از نظر کدنویسی بی نقص است.

مثلا برنامه نویسی استاندارد وردپرس به شما اجازه استفاده کدهای کوتاه شده PHP را نخواهد داد و شما موظف هستید که از کدهای کاملphpاستفاده کنید.به مثال زیر توجه کنید:

۳. هرگز تابعwp_head()وردپرس را فراموش نکنید

اگر به برنامه ی قالبهای وردپرس دقت کرده باشید در واقع اصل کدها و کدهای مهم دربین تگ های <head>و  </head>قرار میگیرند که میتوان به یکی از مهمترین توابع موجود بین این تگ یعنی تابعwp-head()  اشاره کرد.در فایلfooter.phpو تابعwp-footer() هم عملکردی مشابه بالا داریم.در واقع این تابع هم مثل تابعی که در بالا گفتیم عمل میکند.اما با یک تفاوت!و آن هم این که کدهای اجرایی این تابع در قسمت انتهایی سایت قرار میگیرند و اکثرا پلاگین های  محاسباتی  مانندGoogle analyticsو بقیه از این تابع استفاده می‌کنند.

پس یادتان باشد که این توابع و کدها را هرگزفراموش نکنید و در برنامه نویسی قالبتان مدنظر قرار دهید.

۴. عدم استفاده از کدهای موجود در قالبهای دیگر

و اما یک اشتباه خیلی بزرگ و یک حرکت غیر حرفه ای در طراحی قالب وردپرس !!!!!!!

بعضی و البته بعضی از برنامه  نویسان برای اینکه در وقت خود صرفه جویی کنند از کدهایی که قبلا برای یک سایت دیگر نوشته اند استفاده میکنند.که این کار واقعا اشتباه بزرگی است.برای هر قالب باید کد مخصوص خودش نوشته شود حتی اگر قسمتی از برنامه و کد با کد قالب دیگر یکی و یکسان باشد نباید هرگز کده قالب ها در هم کپی شود.چرا که خروجی به شما یک قالب با کیفیت بسیار پایین میدهد.این موضوع را در فارسی سازی قالب ها هم بای مد نظر قرار دهید.چون  فارسی سازی کردن قالب ها باعث تولید کدهای اضافی در قالب سایت می شود که نتیجه آن بهم ریختگی و اشفتگی کد های سایت است.

۵. مطمئن شوید که قالب با نسخه های جدید وردپرس همخوانی دارد

اما…….

قبل از هر اقدامی به یک سوال پاسخ دهید؟؟!!

آیا مطمئن هستید که قالب شما با نسخهء جدید و آخرین ورژن وردپرس همخوانی دارد یا نه!برای این کار وب یار به شما افزونه ی زیر را معرفی میکند.

افزونه ی Theme-Check plugin

در واقع این افزونه به شما کمک میکند تا قالب خود را با آخرین تنظیمات موجود در  وردپرس هماهنگ کنید و به شما اعلام میکند که آیا قالب شما با نسخه های دیگر وردپرس به خوبی کار میکند یا نه!

نصب این افزونه به راحتی انجام میشود مانند نصب هر افزونهءدیگری در وردپرس.

مهم ترین نکات طراحی استاندارد قالب وردپرس

× هر سوالی دارید ازمون بپرسید